Kruipruimte-isolatie: wat is bodemisolatie precies?

Kruipruimte-isolatie: wat is bodemisolatie precies?

Kruipruimte-isolatie is een veelgebruikte isolatiemethode in Zuid-Holland en grote delen van Utrecht, waar wij als Fihuma Isolatie grotendeels actief zijn. Hoofdzakelijk vanwege de laag gelegen gebieden en de vochtige kruipruimtes onder woningen in deze regio’s. Als er vaak water in de kruipruimte onder uw huis staat, kan bodemisolatie nodig zijn. Een vochtige kruipruimte kan ongezond zijn, overlast veroorzaken en zelfs schade toebrengen. Het isoleren van de bodem van uw kruipruimte biedt een betaalbare oplossing om dit tegen te gaan.

Bodemisolatie: Wat houdt dit in?

Bodemisolatie, zoals de naam al aangeeft, is isolatie die wordt aangebracht op de grond van de kruipruimte. Dit wordt meestal gedaan met piepschuim bolletjes, zogenoemde EPS-parels. Onze collega betreedt de kruipruimte via het kruipluik, gewapend met gespecialiseerde slang. Vanuit de isolatiewagen wordt er, door middel van blaastechniek, een dikke laag isolatie op de bodem gespoten. Het isolatiemateriaal ligt los op de grond, waardoor het effectief de bodem afsluit.

Hoewel sommige mensen het idee van het isoleren van de bodem van kruipruimte opmerkelijk vinden, zijn de resultaten van bodemisolatie snel zichtbaar. Binnen enkele weken zult u merken dat de vloer volledig droog is geworden. Niet alleen dat, maar de luchtvochtigheid in het huis is aanzienlijk verminderd.

Bodemisolatie: bij vochtige kruipruimte

Bodemisolatie is vooral effectief in zeer vochtige kruipruimtes. Het werkt als een barrière, waardoor het vocht uit de grond niet langer uw woning kan binnendringen. Dus als u last heeft van vochtproblemen, is bodemisolatie de oplossing. Met deze methode kunt u de vochtigheid in uw huis verlagen en tegelijkertijd de energie-efficiëntie verbeteren.

Bodemisolatie: bij een lage kruipruimte

Als uw kruipruimte te krap is voor reguliere vloerisolatie, is bodemisolatie een efficiënt alternatief. Door isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte aan te brengen, kunt u nog steeds genieten van energiebesparing en verbeterd wooncomfort. Er blijft in dit geval weinig restruimte tussen de vloer en het isolatiemateriaal waar kou en vocht in kan gaan zitten, het heeft dus een hoog rendement.
Bovendien zorgt de combinatie met stilstaande lucht die er nog over is tussen de vloer en de bovenlaag van de isolatielaag, voor een aanzienlijk beter klimaat in uw kruipruimte.

Bodemisolatie: hoe lang duurt dat?

Bodemisolatie kan bij een gemiddelde woning binnen 2 tot 3 uur worden uitgevoerd.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie van uw kruipruimte, inclusief een offerte op maat en persoonlijk advies.