Kies voor een duurzame leefomgeving
met dakisolatie

  • Energiebesparing
  • Waardestijging van uw woning
  • Hoogste subsidie mogelijkheid

Pak de grootste energieverspiller van uw woning aan

Warme lucht stijgt op en gaat bij niet geïsoleerde woningen via het dak verloren. Het verlies van de warmte kan oplopen tot 30%, hiermee is een niet geïsoleerd dak de grootste energieverspiller van uw woning. Een goed geïsoleerd dak is niet enkel goed voor het milieu, maar bespaart u jaarlijks ook op stookkosten en maakt uw woning comfortabeler. Dakisolatie vormt een buffer tussen de warmte en het dak. Het isoleren aan de binnenzijde van het schuine dak, wordt daarom ‘koud-dakisolatie’ genoemd. Afhankelijk van uw woning, hebben wij 2 verschillende isolatietechnieken: Fihuma Powerboard White dakisolatieplaten of PIF-isolatie.

Fihuma Powerboard White isolatieplaten en PIF-isolatie

Powerboard White isolatieplaten beschikken over een PIR-kern, gemaakt van een duurzaam hardschuim met aan beide zijdes aluminiumfolie. De combinatie van het hardschuim en de aluminiumfolie zorgen voor een optimale isolatie. De isolatieplaten hebben verschillende diktes tussen 60 en 120 mm, waarbij de Rc-waarde varieert tussen de 2,72 en 5,22. Het hangt van het type woning en het gewenste energielabel af welke plaatdikte toegepast moet worden.

PIF staat voor Power Insulation Foil en wordt steeds vaker toegepast bij zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Dit isolatiefolie bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met luchtkussentjes ertussen. Dankzij de combinatie van aluminiumfolie en de stilstaande lucht in de luchtkamers wordt een hoog isolerend vermogen bereikt, terwijl de dikte van het materiaal beperkt blijft. Het reflecterende effect van de aluminiumfolie zorgt voor warmtereflectie, terwijl de luchtkussentjes de temperatuur geleidelijk laten afnemen per laag. Bovendien bieden de luchtkamers extra bescherming aan het aluminium, waardoor de folie wordt beschermd tegen veroudering.

Verbeter uw nachtrust

Beide technieken beschikken over een hoog afwerkingsniveau en worden door onze deskundige collega’s aangebracht op de binnenzijde van uw dak. Wij zorgen er uiteraard ook voor dat uw dakramen en cv-installatie netjes afgewerkt worden. Wanneer de isolatie is voltooid is het dak geluidsisolerend en voorzien van een aangename akoestiek. Indien u uw zolder gebruikt als slaapkamer, zal dit bijdragen aan een gezonde nachtrust.

Onze experts aan het werk

Fotoimpressie dakisolatie

Andere isolatieproducten

Bodemisolatie

Weg met vocht en muffe geurtjes

Geniet van een constante temperatuur in uw woning en bescherm uw huis tegen vochtproblemen. Lees meer over hoe bodemisolatie in uw kruipruimte energie kan besparen en het woongenot kan verhogen.

Meer informatie

Vloerisolatie

Isoleren van de vloer voorkomt koude voeten

Vloerisolatie voorkomt dat de kou uit de kruipruimte doorgegeven wordt aan de leefruimtes. Zeg vaarwel tegen koude voeten en verwelkom een comfortabeler en energiezuiniger thuis. Lees meer over de voordelen van vloerisolatie.

Meer informatie

Spouwmuurisolatie

Eenvoudig toegepast en snel terugverdiend

Spouwmuurisolatie is de meest laagdrempelige vorm van isolatie maar heeft een zeer hoog rendement. Profiteer van een beter geïsoleerd huis met onze hoogwaardige spouwmuurisolatie. Ontdek de voordelen van goed geïsoleerde muren.

Meer informatie