Kies voor een duurzame leefomgeving
met bodemisolatie

  • Energiebesparing
  • Vochtregulatie
  • Minder wamteverlies

Behoud de warmte door uw kruipruimte te isoleren

De kruipruimte wordt vaak vergeten wanneer het gaat om het isoleren van uw woning, maar juist naar deze plek lekt er veel warmte weg vanuit de woonkamer. Dit heeft te maken met de ventilatie vanuit de kruipruimte om uw vloer droog te houden. Met behulp van vacupress techniek voorzien wij uw kruipruimten van Supearl EPS-parels. Deze vocht- en vuil bestendige isolatiechips werken zeer isolerend en zorgen ervoor dat de Rc-waarde van de woning verbeterd. Hiermee wordt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van uw kruipruimte aangebracht, dit wordt ook wel bodemisolatie genoemd en zorgt voor minder warmteverlies.

Onze isolatieparels hebben een isolatiewaarde van Rc 2,5 m² K/W bij een laagdikte van 35 cm in een goed geventileerde situatie. Aangezien het grootste deel van de bestaande woningen matig-geventileerde kruipruimten heeft, ligt de isolatiewaarde in de praktijk gemiddeld hoger.

Natuurlijke isolatiemiddelen

Naast onze Supearl EPS-parels kunt u bij ons ook kiezen voor natuurlijke isolatiematerialen zoals zand en schelpen. Zand heeft een minder isolerend vermogen dan de EPS-parels en schelpen, maar is wel ideaal voor bodem- en geurafsluiting. Isolatie met behulp van zand werkt ongedierte bestrijdend en waterafstotend. Isolatie met schelpen wordt vaak aanbevolen voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën, omdat ze zorgen voor minder huisstofmijt en schimmels vanwege de hoge pH-waarde dankzij de kalk in de schelpen. Om een isolatiewaarde van Rc 2,5 m² K/W te bereiken, is een laag van ongeveer 30 cm bij zowel zand als schelpen nodig.

VCA

Fihuma is VCA-gecertificeerd en heeft veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Door jarenlange ervaring hebben wij een grote vakkennis opgebouwd. Onze medewerkers zijn het gewend om op grote hoogten en ondergronds te werken. Tevens beschikken onze medewerkers over alle benodigde certificaten om het werk goed te kunnen uitvoeren.

Onze experts aan het werk

Fotoimpressie bodemisolatie

Andere isolatieproducten

Vloerisolatie

Isoleren van de vloer voorkomt koude voeten

Vloerisolatie voorkomt dat de kou uit de kruipruimte doorgegeven wordt aan de leefruimtes. Zeg vaarwel tegen koude voeten en verwelkom een comfortabeler en energiezuiniger thuis. Lees meer over de voordelen van vloerisolatie.

Meer informatie

Spouwmuurisolatie

Eenvoudig toegepast en snel terugverdiend

Spouwmuurisolatie is de meest laagdrempelige vorm van isolatie maar heeft een zeer hoog rendement. Profiteer van een beter geïsoleerd huis met onze hoogwaardige spouwmuurisolatie. Ontdek de voordelen van goed geïsoleerde muren.

Meer informatie

Dakisolatie

Hier verliest uw woning de meeste warmte

Het grootste deel van de warmte in uw woning gaat verloren via het dak. Of u nu op zoek bent naar een stijlvolle afwerking of alleen de isolatielaag wilt aanbrengen, wij hebben de oplossing voor u. Ontdek meer over de mogelijkheden van dakisolatie.

Meer informatie