Kies voor een duurzame leefomgeving
met bodemisolatie

  • Energiebesparing
  • Vochtregulatie
  • Minder wamteverlies

Bodemisolatie: voor vochtige en krappe kruipruimtes

Voor vochtige kruipruimtes biedt bodemisolatie een effectieve oplossing. De EPS-parels vormen een barrière tegen opstijgend vocht, waardoor uw kruipruimte droger blijft en de isolatiewaarde behouden blijft. Ook voor krappe kruipruimtes is bodemisolatie geschikt, omdat het isolatiemateriaal direct op de bodem wordt aangebracht, waardoor er weinig restruimte tussen de vloer en het isolatiemateriaal overblijft.

Met behulp van de vacupress-techniek kunnen we Supearl EPS-parels in uw kruipruimte aanbrengen. Deze isolatiechips zijn vuil- en vochtbestendig, isoleren uitstekend en verhogen de Rc-waarde van uw woning. Hierdoor krijgt u een isolatielaag op de bodem van uw kruipruimte, ook bekend als bodemisolatie, die helpt warmteverlies te verminderen.

Onze isolatieparels hebben een isolatiewaarde van Rd 5,0 bij een laagdikte van 18 cm in een goed geventileerde kruipruimte. Omdat de meeste bestaande woningen matig geventileerde kruipruimtes hebben, is de isolatiewaarde in de praktijk vaak hoger.

In onze kennisbank kunt u meer informatie vinden over onze werkwijze.

Natuurlijke isolatiemiddelen

Naast onze Supearl EPS-parels kunt u bij ons ook kiezen voor natuurlijke isolatiematerialen zoals zand en schelpen. Zand heeft een minder isolerend vermogen dan de EPS-parels en schelpen, maar is wel ideaal voor bodem- en geurafsluiting. Isolatie met behulp van zand werkt ongedierte bestrijdend en waterafstotend.

Isolatie met schelpen wordt vaak aanbevolen voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën, omdat ze zorgen voor minder huisstofmijt en schimmels vanwege de hoge pH-waarde dankzij de kalk in de schelpen. Om een isolatiewaarde van Rc 2,5 m² K/W te bereiken, is een laag van ongeveer 30 cm bij zowel zand als schelpen nodig.

VCA

Fihuma is VCA-gecertificeerd en heeft veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Door jarenlange ervaring hebben wij een grote vakkennis opgebouwd. Onze medewerkers zijn het gewend om op grote hoogten en ondergronds te werken. Tevens beschikken onze medewerkers over alle benodigde certificaten om het werk goed te kunnen uitvoeren.

Onze experts aan het werk

Fotoimpressie bodemisolatie

Andere isolatieproducten

Vloerisolatie

Isoleren van de vloer voorkomt koude voeten

Vloerisolatie voorkomt dat de kou uit de kruipruimte doorgegeven wordt aan de leefruimtes. Zeg vaarwel tegen koude voeten en verwelkom een comfortabeler en energiezuiniger thuis. Lees meer over de voordelen van vloerisolatie.

Meer informatie

Spouwmuurisolatie

Eenvoudig toegepast en snel terugverdiend

Spouwmuurisolatie is de meest laagdrempelige vorm van isolatie maar heeft een zeer hoog rendement. Profiteer van een beter geïsoleerd huis met onze hoogwaardige spouwmuurisolatie. Ontdek de voordelen van goed geïsoleerde muren.

Meer informatie

Dakisolatie

Hier verliest uw woning de meeste warmte

Het grootste deel van de warmte in uw woning gaat verloren via het dak. Of u nu op zoek bent naar een stijlvolle afwerking of alleen de isolatielaag wilt aanbrengen, wij hebben de oplossing voor u. Ontdek meer over de mogelijkheden van dakisolatie.

Meer informatie