Hoe wordt bodemisolatie uitgevoerd?

Hoe wordt bodemisolatie uitgevoerd?

Kruipruimte-isolatie is een veelgebruikte isolatiemethode in Zuid-Holland en grote delen van Utrecht, voornamelijk vanwege de vochtige kruipruimtes onder woningen. Als er vaak water in de kruipruimte onder uw huis staat, kan bodemisolatie nodig zijn. Een vochtige kruipruimte kan ongezond zijn, overlast veroorzaken en zelfs schade toebrengen. Het isoleren van de bodem van uw kruipruimte biedt een betaalbare oplossing om dit tegen te gaan.

Stap 1: Uitgebreide inspectie en gedetailleerde voorbereiding

Onze vakkundige teamleden beginnen met een uitgebreide en grondige inspectie van uw kruipruimte. Deze zorgvuldige beoordeling stelt ons in staat om de meest effectieve en efficiënte aanpak te bepalen voor de isolatie met behulp van EPS-parels. Elk obstakel dat de procedure kan belemmeren, wordt vooraf verwijderd, en we zorgen ervoor dat de ondergrond volledig vlak en klaar is voor de volgende stappen.

Stap 2: Zorgvuldige voorbereiding van het isolatiemateriaal

Terwijl een collega de taak op zich neemt om de slang uit te rollen – het instrument waarmee de EPS-parels in de kruipruimte worden geïnjecteerd – vanuit onze specifiek ontworpen isolatiebus, zorgt een andere collega ervoor dat er voldoende verlichting in de kruipruimte is. Deze zorgvuldige voorbereiding zorgt voor een soepel en efficiënt isolatieproces. Zodra beide taken voltooid zijn, kan het eigenlijke isolatieproces beginnen.

Stap 3: Nauwkeurig inblazen van de EPS-parels

Met behulp van gecontroleerde luchtdruk blazen we de EPS-parels op een gelijkmatige en nauwkeurige manier in de kruipruimte. Deze techniek zorgt voor een consistente en volledige bedekking van de bodem, waardoor koudebruggen aanzienlijk worden verminderd en warmteverlies effectief wordt voorkomen. We starten bij de verste hoek van de kruipruimte en werken systematisch naar het kruipluik toe. Onze standaard laagdikte van 18cm in combinatie met de Supearl EPS-parel zorgt voor een Rd-waarde van 5.0, wat een uitstekende isolatiewaarde betekent.

Stap 4: Grondige controle en oplevering

Na het inblazen van de EPS-parels volgt een grondige controle om te verzekeren dat de bodem volledig is bedekt en er geen open ruimtes zijn. Met onze uitgebreide ervaring en expertise in het isoleren van kruipruimtes met EPS-parels, kunt u erop vertrouwen dat uw woning effectief is beschermd tegen vocht en kou.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie van uw kruipruimte, inclusief een offerte op maat en persoonlijk advies.