Hoe wordt vloerisolatie uitgevoerd?

Hoe wordt vloerisolatie uitgevoerd?

Isolatie van uw vloer is een slimme investering voor energie-efficiëntie in huis. Deze kosteneffectieve oplossing kan zich vaak binnen een aantal jaar terugbetalen, vooral met beschikbare subsidies. Door te kiezen voor vloerisolatie kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Maar hoe verloopt het isolatieproces voor vloeren eigenlijk? Ontdek het hier.

Stap 1: Zorgvuldige voorbereiding en alles op maat snijden

We zetten aanvankelijk de eerste stap door te starten met een grondige voorbereiding en nauwkeurige meting. Het is belangrijk om te benadrukken hoe cruciaal een schone ondergrond en droog oppervlak is voor een goede hechting van de isolatiefolie. Het team bestaat uit twee Fihuma-collega’s, waarbij de ene collega de verlichting in de kruipruimte verzorgt en mogelijke obstakels in kaart brengt, terwijl de andere collega zich richt op het op maat snijden van de PIF-folie. Deze collega zorgt ervoor dat de folie nauwkeurig wordt gesneden om perfect te passen op de te isoleren gebieden.

Stap 2: De installatie van de PIF rollen

Na de voorbereidende stappen, gaan we over tot de belangrijke fase van de plaatsing en bevestiging van de isolatiefolie. Tijdens deze stap zorgen we ervoor dat de folie strak en zonder vouwen wordt aangebracht om een optimale isolatie te garanderen. We maken gebruik van hoogwaardige bevestigingsmiddelen, zoals speciale PIF-tape en -pluggen, om een stevige en duurzame bevestiging te garanderen.

Stap 3: Strak aftapen en professionele afwerking

De volgende belangrijke stap in dit proces is de overlap en afdichting. In gevallen waarbij meerdere stukken isolatiefolie nodig zijn, zorgen we voor een nauwkeurige overlapping om warmteverlies tot een minimum te beperken. We besteden veel aandacht aan het afdichten van alle naden en randen. Dit doen we om te voorkomen dat warmte kan ontsnappen of dat koude lucht kan binnendringen, wat de efficiëntie van de isolatie zou kunnen beïnvloeden.

Stap 4: Gedetailleerde controle en oplevering

Tot slot, voeren we een grondige inspectie uit voordat we het aan de klant opleveren. De eerste prioriteit is het bekijken van de ventilatie. Het is van groot belang dat de kruipruimte goed belucht blijft na het plaatsen van de PIF. Daarnaast controleren we elk detail van het geïnstalleerde isolatiemateriaal om ervoor te zorgen dat het perfect is aangebracht. Eventuele losse randen of slechte afdichtingen worden onmiddellijk gecorrigeerd, zodat u de zekerheid hebt dat u kunt genieten van een goed geïsoleerde kruipruimte.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie van uw kruipruimte, inclusief een offerte op maat en persoonlijk advies.