Onze isolatieoplossingen

Fihuma Isolatie biedt energetische oplossingen aan voor het hoogwaardig isoleren van de totale thermische schil van woningen. Dit betreft dakisolatie aan de binnenzijde (met Fihuma Powerline isolatieplaten), spouwmuurisolatie (met Fihuma Hurefoam spouwmuurisolatieschuim) en bodemisolatie (met Fihuma trio-s-bodemisolatiechips).

Voordelen

Na het toepassen van onze producten houdt de woning de warmte beter vast, de vloer, muren en het dak geven minder kou af en het is gelijkmatiger warm in huis. Ook de winst voor het milieu is groot; doordat de verwarming minder vaak aanslaat, daalt het gasverbruik en wordt minder CO² uitgestoten. Al onze isolatieproducten zijn TNO-getest op werking en isolatiewaarden en hebben een gecontroleerde kwaliteitsverklaring van de ISSO.

Dakisolatie

Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in een woning. Warme lucht stijgt, daarom verliest een huis dat niet geïsoleerd is veel warmte, waarvan ongeveer 30% via het dak verloren gaat. Dit kan voorkomen worden door het aanbrengen van dakisolatie. Fihuma is leverancier van Fihuma Powerline isolatieplaten, welke we aanbrengen aan de binnenzijde van zolders.

 Lees meer

Spouwmuurisolatie

Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze kan opgevuld worden met isolatiemateriaal, waardoor de muren minder koude afgeven en de woning de warmte beter vast kan houden. Fihuma is fabrikant en leverancier van Fihuma Hurefoam-isolatieschuim, waarmee een optimale vulling en isolatie gewaarborgd is. Onze isolatieteams brengen de spouwmuurisolatie aan.

 Lees meer

Bodemisolatie

De meeste woningen hebben een kruipruimte onder de beganegrondvloer, met ventilatie om de vloer droog te houden. Vanuit de woonkamer lekt er veel warmte weg en de vloer voelt daardoor koud aan. Door het aanbrengen van een laag isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte, is er minder warmteverlies. Fihuma is leverancier van Fihuma trio-S-bodemisolatiechips. Met behulp van vacupresstechniek voorzien wij op een gecontroleerde en efficiënte wijze kruipruimten van isolatiechips.

 Lees meer

Energielabel

Over het algemeen geldt dat als een woning voorzien wordt van spouwmuurisolatie, bodemisolatie en dakisolatie, deze woning minimaal...

STEP

Woningcorporaties kunnen in aanmerking komen voor de subsidie STEP (stimuleringsregeling energieprestatie huursector)...

Digitaal dossier

Speciaal voor organisaties die grote hoeveelheden woningen willen laten isoleren, heeft Fihuma een programma ontwikkeld...