Dakisolatie

Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in een woning. Warme lucht stijgt, daarom verliest een huis dat niet geïsoleerd is veel warmte, waarvan ongeveer 30% via het dak verloren gaat. Met goede dakisolatie wordt er jaarlijks op stookkosten bespaard en woont men comfortabeler. Een goed geïsoleerd dak is beter voor het milieu. De woning verliest minder warmte zodat er minder gestookt hoeft te worden. Dat scheelt gas en CO2-uitstoot.

Isoleren van zolders

Het dak isoleren aan de binnenzijde van het schuine dak wordt 'koud-dakisolatie' genoemd, omdat de dakisolatie een buffer vormt tussen de warmte en het dak. Onze dakisolatieteams brengen de Fihuma Powerline dakiolatieplaten aan op de binnenzijde van zolders. Deze isolatieplaten hebben een hoog afwerkingsniveau. Wij isoleren de zolders op maat en dat betekent dat ook dakramen en doorvoeren van de cv netjes afgewerkt worden.

De isolatieplaten hebben verschillende diktes tussen 60 en 120 mm, waarbij de Rc-waarde varieert tussen de 2,72 en 5,22. Het hangt van het type woning en het gewenste energielabel af welke plaatdikte toegepast moet worden.

Energiebesparing

Een goed geïsoleerd dak zorgt ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt, wat leidt tot een flinke besparing op de energierekening en minder CO2-uitstoot. De eigenschappen van de isolatieplaten zorgen ervoor dat het in de winter binnen warm blijft en in de zomer houden ze oververhitting juist tegen.

Wooncomfort

Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in een woning. Warme lucht stijgt, daarom verliest een huis dat niet geïsoleerd is veel warmte, waarvan ongeveer 30% via het dak verloren gaat. Dankzij de toepassing van dakisolatie neemt de oppervlaktetemperatuur van het dak aan de binnenzijde toe. De woning verliest minder warmte zodat er minder gestookt hoeft te worden. Koudeval, tocht, vocht en schimmel behoren tot het verleden. Met goede dakisolatie woont men comfortabeler. 

Akoestiek

De geluidsisolerende eigenschappen van de isolatieplaten zorgen voor een aangename akoestiek en meer rust in de ruimte; een belangrijke voorwaarde voor een rustige zolderruimte. En bij gebruik als slaapkamer: voor een gezonde nachtrust. 

ISSO

De Fihuma Powerline dakisolatieplaten zijn TNO-getest op isolatiewaarde en hebben de kwaliteitsverklaring ISSO, vermeld in de Databank BCRG...

Energielabel

Over het algemeen geldt dat als een woning voorzien wordt van spouwmuurisolatie, bodemisolatie en dakisolatie, deze woning minimaal...

Digitaal dossier

Speciaal voor organisaties die grote hoeveelheden woningen willen laten isoleren, heeft Fihuma een programma ontwikkeld...