Verduurzaam woningen
met dakisolatie

  • Waardestijging van woningen
  • Geluidswerend
  • Hoger energielabel

Pak de grootste energieverspiller van woningen aan

Warme lucht stijgt en gaat bij niet geïsoleerde woningen via het dak verloren. Het verlies van de warmte kan oplopen tot ongeveer 30% en hiermee is een niet geïsoleerd dak de grootste energieverspiller in een woning. Een goed geïsoleerd dakis niet enkel goed voor het milieu, maar bespaart inwonende jaarlijks ook op stookkosten en maakt een woning comfortabeler. Dakisolatie vormt een buffer tussen de warmte en het dak. Het isoleren aan de binnenzijde van het schuine dak, wordt daarom ‘koud-dakisolatie’ genoemd. Afhankelijk van de woning, hebben wij 2 verschillende isolatietechnieken: Fihuma Powerboard White dakisolatieplaten of PIF-isolatie.

Fihuma Powerboard White isolatieplaten

Powerboard White isolatieplaten beschikken over een PIR-kern, gemaakt van een duurzaam hardschuim met aan beide zijdes aluminiumfolie. De combinatie van het hardschuim en de aluminiumfolie zorgen voor een optimale isolatie. De isolatieplaten hebben verschillende diktes tussen 60 en 120 mm, waarbij de Rc-waarde varieert tussen de 2,72 en 5,22. Het hangt van het type woning en het gewenste energielabel af welke plaatdikte toegepast moet worden.

PIF-isolatie

PIF staat voor Power Insulation Foil en wordt steeds vaker toegepast bij zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Deze isolatiefolie bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met luchtkussentjes ertussen. Dankzij de combinatie van aluminiumfolie en de stilstaande lucht in de luchtkamers wordt een hoog isolerend vermogen bereikt, terwijl de dikte van het materiaal beperkt blijft. Het reflecterende effect van de aluminiumfolie zorgt voor warmtereflectie, terwijl de luchtkussentjes de temperatuur geleidelijk laten afnemen per laag. Bovendien bieden de luchtkamers extra bescherming aan het aluminium, waardoor de folie wordt beschermd tegen veroudering.

Onze experts aan het werk

Fotoimpressie dakisolatie

Andere isolatieproducten

Bodemisolatie

Weg met vocht en muffe geurtjes

Met de inzet van bodemisolatie profiteren woningen van en constante temperatuur en worden zij beschermd tegen vochtproblemen. Lees meer over de toepassingen van bodemisolatie in kruipruimten.

Meer informatie

Vloerisolatie

Isoleren van de vloer voorkomt koude voeten

Vloerisolatie voorkomt dat warmte ontsnapt naar de koude kruipruimte, tegelijkertijd voorkomt vloerisolatie dat kou naar boven trekt. Maak woningen comfortabeler en energiezuiniger met vloerisolatie. Lees meer over hoe wij dit voor uw projecten kunnen regelen.

Meer informatie

Spouwmuurisolatie

Eenvoudig toegepast en snel terugverdiend

Spouwmuurisolatie is de meest laagdrempelige vorm van isolatie, maar heeft een zeer hoog rendement. Profiteer van  beter geïsoleerde woningen met onze hoogwaardige spouwmuurisolatie. Ontdek de voordelen van goed geïsoleerde muren.

Meer informatie