Een hogere Rc-waarde
dankzij bodemisolatie

  • Vochtregulatie
  • Hoger energielabel
  • Waardestijging van woningen

Verminder vochtproblemen en bijkomende schades

De kruipruimte wordt vaak vergeten wanneer het gaat om het isoleren van een woning, maar juist naar deze plek lekt er veel warmte weg vanuit de woonkamer. Dit heeft te maken met de ventilatie vanuit de kruipruimte om de vloer droog te houden. Met behulp van vacupresstechniek voorzien wij kruipruimten van Supearl EPS-parels. Deze vocht- en vuil bestendige isolatieparels werken zeer isolerend en zorgen ervoor dat de Rc-waarde van de woning verbeterd. Hiermee wordt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte aangebracht, dit wordt ook wel bodemisolatie genoemd en zorgt voor minder warmteverlies. Of misschien wel het belangrijkste voor uw projecten: het vermindert de kans op vochtproblemen in woningen en maakt hiermee de kans op schades kleiner.

Natuurlijke isolatiemiddelen

Naast onze Supearl EPS-parels kunt u bij ons ook kiezen voor natuurlijke isolatiematerialen zoals zand en schelpen. Zand heeft een minder isolerend vermogen dan de EPS-parels en schelpen, maar is wel ideaal voor bodem- en geurafsluiting. Isolatie met behulp van zand werkt ongedierte bestrijdend en waterafstotend. Isolatie met schelpen wordt vaak aanbevolen voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën, omdat ze zorgen voor minder huisstofmijt en schimmels vanwege de hoge pH-waarde dankzij de kalk in de schelpen. Om een isolatiewaarde van Rc 2,5 m² K/W te bereiken, is een laag van ongeveer 30 cm bij zowel zand als schelpen nodig.

VCA

Fihuma is VCA-gecertificeerd en heeft veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Door jarenlange ervaring hebben wij een grote vakkennis opgebouwd. Onze medewerkers zijn het gewend op grote hoogten en ondergronds te werken. Tevens beschikken onze medewerkers over alle benodigde certificaten om het werk goed te kunnen uitvoeren.

Onze experts aan het werk

Fotoimpressie bodemisolatie

Andere isolatieproducten

Vloerisolatie

Isoleren van de vloer voorkomt koude voeten

Vloerisolatie voorkomt dat warmte ontsnapt naar de koude kruipruimte, tegelijkertijd voorkomt vloerisolatie dat kou naar boven trekt. Maak woningen comfortabeler en energiezuiniger met vloerisolatie. Lees meer over hoe wij dit voor uw projecten kunnen regelen.

Meer informatie

Spouwmuurisolatie

Eenvoudig toegepast en snel terugverdiend

Spouwmuurisolatie is de meest laagdrempelige vorm van isolatie, maar heeft een zeer hoog rendement. Profiteer van  beter geïsoleerde woningen met onze hoogwaardige spouwmuurisolatie. Ontdek de voordelen van goed geïsoleerde muren.

Meer informatie

Dakisolatie

Hier verliezen woningen de meeste warmte

Het grootste deel van de warmte in woningen gaat verloren via het dak. Of u nu op zoek bent naar een stijlvolle afwerking of alleen de isolatielaag wilt aanbrengen, wij hebben de oplossing voor al uw projecten. Lees verder over de mogelijkheden van dakisolatie.

Meer informatie