Groene daken geven Rotterdam een groener aanzien

Groene daken geven een stad een groener aanzien, vormen een buffer bij regenafvoer en zorgen voor een langere levensduur van een dak.

De gemeente Rotterdam stimuleert de aanleg van groene daken in Rotterdam, o.a. d.m.v. een subsidie per m2 gerealiseerd groen dak. En de stad heeft inmiddels een aantal gemeentelijke gebouwen voorzien van een groen dak. 

www.rotterdam.nl/groenedaken 

Een groen dak is een dak dat bedekt is met vegetatie en begroeiing. Er zijn verschillende typen groene daken; van extensieve tot intensieve groene daken. Intensieve groendaken of daktuinen bestaan net als gewone tuinen uit grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. Uiteraard kan je die alleen aanleggen als die voldoende stevig zijn. Extensieve groendaken of vegetatiedaken zijn vooral begroeid met mossen, vetplanten (sedums) en kruiden, heel eenvoudig in onderhoud, maar niet beloopbaar. Lichter in gewicht. Tussen deze twee liggen enkele andere vormen!

Fihuma voorziet groene daken van daksubstraat, drainagegrind en verzorgt tegelwerk voor daktuinen. Wilt u hierover meer informatie? Wij komen graag bij u langs! www.fihuma.nl/contact