Fihuma bij de Vlaggenparade Rotterdam

In het kader van de Week van de Alfabetisering hebben wij een mooie banier mogen hijsen bij de Vlaggenparade Rotterdam, aan de Boompjes nabij de Erasmusbrug.

Taal Raakt Ons Allemaal; taal is een middel om veilig aan het werk te kunnen, mits je natuurlijk de tekst goed hebt begrepen. En taal is een middel om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving.

Onze directeur Eric Nijemanting over taal: “Taal is voor ons belangrijk omdat wij veilig werken en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan; hiertoe is een goede taalbeheersing onontbeerlijk. Niet alleen richting onze klanten en opdrachtgevers, maar ook bij de interne communicatie.”

In de regio Rijnmond behoort 17% van de beroepsbevolking tot de groep laaggeletterden. Laaggeletterd betekent dat iemand moeite heeft met lezen en schrijven en niet goed in staat is om bijvoorbeeld een werkinstructie voor veilig werken te kunnen begrijpen. Onderzoek wijst uit dat communicatieproblemen bij ca. 10% van zware incidenten een (hoofd)rol spelen.

Daarom schenkt Fihuma Groep, samen met andere Rotterdamse organisaties, graag aandacht aan dit probleem.

De vlaggen zullen twee weken blijven wapperen. Dus rij gerust nog even langs om ze te bewonderen!