Energielabel met maatwerkadvies

Verplicht definitief energielabel
Het definitief energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij de verkoop of verhuur en oplevering van woningen. Het label verschilt van het energielabel dat al sinds 2008 verplicht is. Woningeigenaren zonder energielabel krijgen begin 2015 hun voorlopige energielabel thuisgestuurd. Het voorlopig energielabel heeft geen formele status. Het is een indicatie gebaseerd op al bekende gegevens, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar.

Per 1 januari 2015 ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) toe op de naleving van de energielabelplicht. Dit betekent dat de ILT gaat controleren of het energielabel is overhandigd bij de verkoop, een nieuwe verhuur of de oplevering van een gebouw. De verkoper riskeert anders een boete die kan oplopen tot maximaal € 405.

Besparen op energie

Aanvragen van een energielabel
Het energielabel geeft een aantal energiebesparende adviezen. U kunt een energielabel met maatwerkadvies aanvragen bij een gecertificeerde EPA-adviseur. Zoals bij Fihuma. Wij zijn gecertificeerd voor het afgeven van energielabels en maatwerkadviezen.

NB: Het voorlopig energielabel of huidig geregistreerd energielabel van een woning is te controleren via www.zoekuwenergielabel.nl.

Verder lezen >>