Bijeenkomst Veilig met Vaktaal - 4 september 2018

Op dinsdag 4 september aanstaande organiseert en faciliteert de Fihuma Groep de bijeenkomst ‘Veilig met Vaktaal’ op de Stadionweg. Dit doen wij samen met Gemeente Rotterdam en Yes We Care. Het is dan de Week van de Alfabetisering; deze staat volledig in het teken van taal en laaggeletterdheid.

Het wordt een interactieve en activerende bijeenkomst, met aansluitend een zomerse barbecue, waar u kennis opdoet over het optimaliseren van veiliger werken en gebruik van (vak)taal. Wethouder Judith van Bokhove is aanwezig, alsook stadsdichter Derek Otte. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via deze link

Het spreken van Nederlands op de werkvloer is belangrijk voor de veiligheid. Volgens de Stichting van de Arbeid is 5 tot 10% van de ongevallen op de werkvloer te wijten aan taalproblemen. Niet iedere werknemer durft ervoor uit te komen dat hij moeite heeft met de Nederlandse taal. Daarom helpt het als dit bespreekbaar wordt gemaakt.

16.30 – 17.00 uur - Ontvangst
17.00 – 17.45 uur - Plenair deel
17.45 – 18.30 uur - Informatiemarkt, inclusief mogelijkheid tot testen van veiligheidsvoorschriften door taaljury
17.45 – 20.00 uur - Barbecue met verrassing en gelegenheid tot netwerken 

Onze gastvrouw is José Scholte en de sprekers zijn wethouder Judith van Bokhove/gemeente Rotterdam, Jettie Bourquin/Fihuma Groep, Pieter de Boer/Aboma en Frank Kasel/Deltalinqs.

Partners zijn: