Wooncompagnie voorziet ruim 2000 woningen van bodemisolatie

PERSBERICHT

Wooncompagnie is gestart met een omvangrijk onderhoudsproject: verspreid over het werkgebied worden meer dan tweeduizend woningen voorzien van bodemisolatie. In de kruipruimten van de woningen wordt 35 centimeter isolerend materiaal aangebracht. Met het project wil de woningcorporatie, die duurzaamheid en betaalbaarheid hoog op de agenda heeft staan, de energielabels van woningen verbeteren en de stookkosten voor bewoners verlagen.

‘Daarnaast ervaren bewoners, dankzij de bodemisolatie, aanzienlijk meer wooncomfort,’ aldus Menno de Rooij, Projectleider Beheer en Onderhoud van Wooncompagnie.

Startschot in Edam en Wognum
Het onderhoudsproject loopt door tot in 2017. Inmiddels is een start gemaakt bij woningen in Edam en Wognum. Huurders van woningen die in aanmerking komen voor bodemisolatie krijgen hierover persoonlijk bericht. Vervolgens wordt een inspectie uitgevoerd, waarbij wordt vastgesteld of het aanbrengen van bodemisolatie in de betreffende woning mogelijk is. Ook krijgen de bewoners meer informatie over de uit te voeren werkzaamheden en de voordelen van bodemisolatie. De isolerende werkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Tuin Zijpe BV uit ’t Zand en Fihuma Bodem- en Spouwmuurisolatie BV uit Rotterdam.

U leest het volledige persbericht hier >>