Dakgrind aanbrengen en verwijderen

Fihuma BV is gespecialiseerd in het aanbrengen en verwijderen van dakgrind op daken. Het aangebrachte ballastmateriaal houdt het losliggende dakbedekkingspakket op zijn plaats, beschermt tegen UV-straling en kan hemelwater gereduceerd afvoeren.

Grind als dakballast

Dakgrind wordt op daken aangebracht als ballast. De gradatie (maat van de grindkorrel) wordt onder andere bepaald aan de hand van de hoogte van het gebouw en de berekening van de windbelasting.

Dakgrind verwijderen is mogelijk tot een gradatie van 30/60. Door middel van de vacuümtechniek kan dakgrind snel en efficiënt worden verwijderd of aangebracht.

Dakgrind recyclen

Het verwijderde dakgrind wordt gerecycled in samenwerking met onze partner de Theo Pouw Groep. Het gerecyclede dakgrind wordt als ecogrind weer aan onze opdrachtgevers aangeboden.

Overige droge stoffen

De machines van de Fihuma Groep zijn in staat naast ballastgrind ook diverse droge stoffen te zuigen of te blazen. Droge stoffen zijn onder meer zand (drainagezand 04), schelpen en isolatiechips, maar bijvoorbeeld ook staalgrit, ertsen, substraat, fijngemalen kurk, lavagranulaat, houtsnippers of split.

Er wordt gewerkt met speciaal, in eigen beheer, ontworpen voertuigen. Deze vacupresswagens hebben een grote zuig- en blaascapaciteit, die (bijna) alle droge stoffen via slangen pneumatisch kunnen transporteren. Onder meer zandblazen en zandzuigen is voor deze voertuigen dus geen probleem, en ook isolatiechips kunnen ermee worden geblazen.

Daarnaast kunnen de machines van Fihuma gebruikt worden tot afstanden van wel 100 meter over de grond. Dit biedt een oplossing voor projecten waar de bereikbaarheid beperkt is.

Nieuws

Middels onze nieuwsberichten kunt u op de hoogte blijven van het nieuws van de Fihuma Groep. Klik hier om ons laatste nieuws te bekijken.

Producten

De Fihuma Groep is fabrikant/leverancier van diverse isolatieproducten. Klik hier voor meer informatie over onze producten.

Over ons

De Fihuma Groep heeft een uitgebreid dienstenportfolio op het gebied van isolatie, ballastgrind, bodemafsluiting, daksloopwerk en vastgoedonderhoud.