Bodemafsluiting

Fihuma Bodemafsluiting is gespecialiseerd in het aanbrengen van isolatiechips, zand en schelpen in kruipruimten. Door het gebruik van deze producten wordt de vochtige kruipruimte droger, het leefklimaat comfortabeler en kan er worden bespaard op energiekosten. Uw kruipruimte isoleren is dan ook een verstandige keuze.

Terras of tuin ophogen

Fihuma Bodemafsluiting is in te schakelen voor het ophogen van tuinen en terrassen. Wij kunnen zand aanbrengen in geval van verzakkingen en als opvulling. Ook kunnen wij met onze blaasbulkwagens daksubstraat bij daktuinen aanbrengen tot een hoogte van circa 8 meter.

Compartimenten opvullen en drainage aanleggen

Wij voeren grote bodemafsluitingswerken uit in onder andere de bouw en (petro)chemische industrie, zoals het opvullen van compartimenten als tunnels, rioolstelsels en geluidswallen. Daarnaast is Fihuma Bodemafsluiting gespecialiseerd in het aanleggen van drainagesystemen in kruipruimtes, in combinatie met het aanbrengen van een bodemafsluiter (zand, schelpen e.d.). Staat er permanent water in uw kruipruimte? Dan is een dergelijke drainage aanleggen sterk aan te raden. Dat is immers een goede manier om een einde te maken aan water in de kruipruimte. Een bijkomend voordeel is dat u dan geen last meer heeft van optrekkend vocht.

Zand aanbrengen i.v.m. onderspoeling

Om het isolatiemateriaal optimaal zijn werk te laten doen, moeten kruipruimten regelmatig eerst opgevuld worden met zand. Door onderspoeling is vaak veel zand onder de woningen verdwenen. Hierna kunnen de isolatiechips worden aangebracht.

Met behulp van onze blaasbulkwagens of vacupresswagens kan het product (zand, schelpen, isochips, substraat) door middel van een zeer krachtige luchtstroom via rubberen slangen op elke plaats geblazen of gespoten worden. Het zandblazen of zandspuiten is een uitstekende methode om snel en gecontroleerd moeilijk bereikbare plaatsen volledig te bedekken onder een dikke laag schoon zand. Ook schelpen en isolatiechips kunnen op deze wijze worden aangebracht.

Strak straatwerk

Het aanvullen van de kruipruimten met zand heeft een bijkomend voordeel: het straatwerk in de tuin zal niet langer verzakken. Huurders hebben niet alleen een energiezuinige woning, maar ook een strak terras.

Nieuws

Middels onze nieuwsberichten kunt u op de hoogte blijven van het nieuws van de Fihuma Groep. Klik hier om ons laatste nieuws te bekijken.

Producten

De Fihuma Groep is fabrikant/leverancier van diverse isolatieproducten. Klik hier voor meer informatie over onze producten.

Over ons

De Fihuma Groep heeft een uitgebreid dienstenportfolio op het gebied van isolatie, ballastgrind, bodemafsluiting, daksloopwerk en vastgoedonderhoud.