Direct Contact
Tel: 010 - 29 21 000
E-mail: info@fihuma.nl


Fihuma Groep Rotterdam
Stadionweg 27
3077 AN Rotterdam

Fihuma Terwolde
Bandijk 46
7396 NC TerwoldeLaatste nieuws
maandag 31 juli
Bouwvak 2017

Lees verder »
 
dinsdag 14 maart
150 woningen in Monnickendam worden voorzien van isolatiechips

Lees verder »
 


Volg ons op Twitter
 
Groen label
Fihuma Groep
Fihuma

LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 

Fihuma BV


Fihuma BV is marktleider in Nederland in het aanbrengen en verwijderen van ballastgrind. Het leveren en opbrengen van grind op daken als dakballast behoort tot onze kerntaken. Het aangebrachte ballastmateriaal houdt het losliggende dakbedekkingspakket op zijn plaats, beschermt tegen UV-straling en kan hemelwater gereduceerd afvoeren.

Dakgrind verwijderen en aanbrengen

Dakgrind wordt op daken aangebracht als ballast. De gradatie (maat van de grindkorrel) wordt onder andere bepaald aan de hand van de hoogte van het gebouw en de berekening van de windbelasting. 

Ballastgrind verwijderen is mogelijk tot een gradatie van 30/60. Door middel van de vacuümtechniek kan dakgrind snel en efficiënt worden verwijderd of aangebracht.

Het verwijderde dakgrind wordt gerecycled in samenwerking met onze partner de Theo Pouw Groep. Het gerecyclede dakgrind wordt als Eco-grind weer aan onze opdrachtgevers aangeboden.

Droge stoffen zuigen en blazen

De machines van de Fihuma Groep zijn in staat naast ballastgrind ook diverse droge stoffen te zuigen of te blazen. Droge stoffen zijn onder meer zand (drainagezand 04), schelpen en isolatiechips, maar bijvoorbeeld ook staalgrit, ertsen, substraat, fijngemalen kurk, lavagranulaat, houtsnippers of split. 

Er wordt gewerkt met speciaal, in eigen beheer, ontworpen voertuigen. Deze vacupresswagens hebben een grote zuig- en blaascapaciteit, die (bijna) alle droge stoffen via slangen pneumatisch kunnen transporteren. Onder meer zandblazen en zandzuigen is voor deze voertuigen dus geen probleem, en ook isolatiechips kunnen ermee worden geblazen.

Daarnaast kunnen de machines van Fihuma gebruikt worden tot afstanden van wel 100 meter over de grond. Dit biedt een oplossing voor projecten waar de bereikbaarheid beperkt is.


 
LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 
  De Fihuma Groep, service voor bedrijven en particulieren
Fihuma BV | Stadionweg 27 | 3077 AN Rotterdam | Tel: 010-2921000 | Fax: 010-2921004 | E-mail: info@fihuma.nl

© Fihuma BV - Webdesign: Elise Design - Teksten: QSMO