Direct Contact
Tel: 010 - 29 21 000
E-mail: info@fihuma.nl


Fihuma Groep Rotterdam
Stadionweg 27
3077 AN Rotterdam

Fihuma Terwolde
Bandijk 46
7396 NC TerwoldeLaatste nieuws
maandag 31 juli
Bouwvak 2017

Lees verder »
 
dinsdag 14 maart
150 woningen in Monnickendam worden voorzien van isolatiechips

Lees verder »
 


Volg ons op Twitter
 
Groen label
Fihuma Groep
Fihuma

LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 

Fihuma Bodemafsluiting


Fihuma Bodemafsluiting houdt zich bezig met vele activiteiten, waaronder het:

  • bestrijden van vocht en stank in kruipruimtes/woningen d.m.v. een bodemafsluiting met zand (drainagezand met korrelgrootte 04) of schelpen;
  • aanbrengen van kruipruimte-isolatie d.m.v. een bodemafsluiting met schelpen of met Fihuma Trio-S bodemisolatiechips;
  • ophogen van tuinen en terrassen;
  • toepassen van drainage in kruipruimtes;
  • opvullen van compartimenten met bijvoorbeeld zand of grind.

Met behulp van onze blaasbulkwagens of vacupresswagens kan het product (zand, schelpen, isochips, substraat) door middel van een zeer krachtige luchtstroom via rubberen slangen op elke plaats geblazen of gespoten worden. Het zandblazen of zandspuiten is een uitstekende methode om snel en gecontroleerd moeilijk bereikbare plaatsen volledig te bedekken onder een dikke laag schoon zand. Ook schelpen en isolatiechips kunnen op deze wijze worden aangebracht.

Kruipruimte isoleren om energie te besparen

Wij brengen een zogenaamde kruipruimte-isolatie of bodemafsluiting aan in de kruipruimte, bestaande uit een laag schelpen of isolatiechips. Door het gebruik van deze producten wordt de vochtige kruipruimte droger, het leefklimaat comfortabeler en kan er worden bespaard op energiekosten. Uw kruipruimte isoleren is dan ook een verstandige keuze.

Isolatiechips

Naast de bekende isolatiematerialen, kunt u bij ons ook terecht voor Fihuma Trio-S bodemisolatiechips (ook wel EPS-chips of isochips). Isolatiechips werken zeer isolerend en zorgen ervoor dat de Rc-waarde van de woning verbeterd; hierdoor gaan sommige woningen van een energielabel D naar een energielabel met klasse B.

Het aanbrengen van EPS-chips in de kruipruimte wordt door steeds meer woningbouwverenigingen en woningeigenaren ontdekt als een efficiënte methode om de woning duurzaam te verbeteren. De relatief lage investering en het feit dat de isolatiechips bij sloop makkelijk weer uit de kruipruimte zijn te halen voor recycling, maken de isochips van Fihuma zeer aantrekkelijk voor organisaties die verder denken dan alleen de kosten op korte termijn.

Bekijk hier een korte film waarin te zien is hoe Fihuma Bodemafsluiting isolatiechips onder een woning blaast. Lees verder >>

Terras of tuin ophogen

Fihuma Bodemafsluiting is tevens in te schakelen voor het ophogen van tuinen en terrassen. Wij kunnen zand aanbrengen in geval van verzakkingen en als opvulling. Ook kunnen wij met onze blaasbulkwagens daksubstraat bij daktuinen aanbrengen tot een hoogte van circa 8 meter.

Compartimenten opvullen en drainage aanleggen

Wij voeren grote bodemafsluitingswerken uit in onder andere de bouw en (petro)chemische industrie, zoals het opvullen van compartimenten als tunnels, rioolstelsels en geluidswallen. Daarnaast is Fihuma Bodemafsluiting gespecialiseerd in het aanleggen van drainagesystemen in kruipruimtes, in combinatie met het aanbrengen van een bodemafsluiter (zand, schelpen e.d.). Staat er permanent water in uw kruipruimte? Dan is een dergelijke drainage aanleggen sterk aan te raden. Dat is immers een goede manier om een einde te maken aan water in de kruipruimte. Een bijkomend voordeel is dat u dan geen last meer heeft van optrekkend vocht.


 
LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 
  De Fihuma Groep, service voor bedrijven en particulieren
Fihuma BV | Stadionweg 27 | 3077 AN Rotterdam | Tel: 010-2921000 | Fax: 010-2921004 | E-mail: info@fihuma.nl

© Fihuma BV - Webdesign: Elise Design - Teksten: QSMO