Direct Contact
Tel: 010 - 29 21 000
E-mail: info@fihuma.nl


Fihuma Groep Rotterdam
Stadionweg 27
3077 AN Rotterdam

Fihuma Terwolde
Bandijk 46
7396 NC TerwoldeLaatste nieuws
maandag 31 juli
Bouwvak 2017

Lees verder »
 
dinsdag 14 maart
150 woningen in Monnickendam worden voorzien van isolatiechips

Lees verder »
 


Volg ons op Twitter
 
Groen label
Fihuma Groep
Fihuma

LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 

150 woningen in Monnickendam worden voorzien van isolatiechips

Opvulling met 1850 kuub zand i.v.m. onderspoeling

dinsdag 14 maart

Ze rijden dezer dagen af en aan: vrachtwagens die bergen zand vervoeren naar Monnickendam. Wooncompagnie heeft twee schepen met in totaal 1850 kuub zand laten invaren voor een isolatieproject. Komende weken worden zo’n 150 woningen in Monnickendam voorzien van bodemisolatie (Fihuma-isolatiechips). Voordat het isolatiemateriaal kan worden aangebracht, moeten de kruipruimten van de woningen echter worden opgevuld met zand. Dit heeft te maken met de onderspoeling (het wegspoelen van de ondergrond) die de afgelopen veertig jaar is ontstaan.

Kruipruimten opvullen
Door de onderspoeling is veel zand onder de woningen weggespoeld. Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte voorzien van een laag ‘isolatiechips’. Om het isolatiemateriaal optimaal zijn werk te laten doen, moeten we de kruipruimten eerst opvullen met zand.

Minder stookkosten, meer comfort
Bodemisolatie gaat warmteverlies via de vloer op de begane grond tegen. Dat scheelt de nodige stookkosten. Ook komt er minder vocht vanuit de kruipruimte in de woning. De lucht wordt droger, waardoor de woning sneller te verwarmen is en veel comfortabeler wordt.

Elke week dertig woningen
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Fihuma Groep, met een vestiging in Kwadijk. Wekelijks wordt bij zo’n dertig woningen bodemisolatie aangebracht.

Duurzame doelstellingen
Eerder werden elders in Monnickendam rond de 150 woningen voorzien van bodemisolatie. Het vergroten van het wooncomfort en met name het terugdringen van de energielasten staan hoog op de agenda van Wooncompagnie. Daarnaast wil de woningcorporatie haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid bereiken. Om die reden wordt de bodemisolatie kosteloos aangeboden.

Strak straatwerk
Het aanvullen van de kruipruimten met zand heeft een bijkomend voordeel: het straatwerk in de tuin zal niet langer verzakken. Huurders hebben straks niet alleen een energiezuinige woning, maar ook een strak terras.Klik hier voor het nieuwsoverzicht.


 
LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 
  De Fihuma Groep, service voor bedrijven en particulieren
Fihuma BV | Stadionweg 27 | 3077 AN Rotterdam | Tel: 010-2921000 | Fax: 010-2921004 | E-mail: info@fihuma.nl

© Fihuma BV - Webdesign: Elise Design - Teksten: QSMO