Direct Contact
Tel: 010 - 29 21 000
E-mail: info@fihuma.nl


Fihuma Groep Rotterdam
Stadionweg 27
3077 AN Rotterdam

Fihuma Terwolde
Bandijk 46
7396 NC TerwoldeLaatste nieuws
maandag 31 juli
Bouwvak 2017

Lees verder »
 
dinsdag 14 maart
150 woningen in Monnickendam worden voorzien van isolatiechips

Lees verder »
 


Volg ons op Twitter
 
Groen label
Fihuma Groep
Fihuma

LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 

Energielabel nieuwbouw vereist per 1 juli 2013

dinsdag 11 september 2012

Het energielabel voor nieuwbouw gaat een halfjaar later in dan gepland. Niet per 1 januari 2013, maar per 1 juli moet een nieuw gebouw of woning bij oplevering voorzien zijn van een energielabel. Dat meldt Cobouw.

Energielabel
Per 1 juli 2013 moet een nieuw gebouw of woning bij oplevering voorzien zijn van een energielabel. Bij de verkoop van een woning kan er straks pas een eigendomsoverdracht plaatsvinden als er een energielabel aanwezig is. Alleen een EPC-berekening volstaat dan niet meer.

Reden van uitstel van de introductie van het energielabel voor nieuwbouw, is de verdeeldheid in de Tweede Kamer over de exacte uitwerking van het wetsvoorstel Kenbaarheid Energieprestaties Gebouwen. Vooral op het gebied van handhaving en sanctionering is nog volop discussie.

Veranderingen
Hoe dan ook, in 2013 gaan er zaken veranderen. EPG is de nieuwe, overkoepelende bepalingsmethode voor de energieprestatie van alle gebouwen. De komende jaren gaan de eisen voor duurzaam bouwen steeds verder omhoog. Het energielabel krijgt een steeds belangrijkere rol. Het geeft informatie over energiebesparende maatregelen in een gebouw. Kopers en huurders besparen hierdoor flink op hun energielasten. Ook is het goed voor het milieu. Bij de verkoop van een woning kan er straks pas een eigendomsoverdracht plaatsvinden als er een energielabel aanwezig is. Alleen een EPC-berekening volstaat dan niet meer.

Wennen
Volgens het ministerie van BZK geeft het uitstel aannemers en ontwikkelaars meer tijd om aan de nieuwe regels te kunnen wennen en te voldoen, die gepaard gaan met een oplevertoets. Vanaf 1 juli 2013 zal er naast een EPG-berekening bij oplevering door een gecertificeerd bureau een label nieuwbouw gemaakt moeten gaan worden. Bij de inspectie zal gelet worden op de gebruikte materialen. U moet dus bewijsmateriaal tijdens de bouw verzamelen. Begint u binnenkort een bouwproject, dan doet u er goed aan om nu al rekening te houden met de gestelde eisen. Zo voorkomt u een hoop herstelwerkzaamheden en dus extra kosten. Fihuma kan u hierbij adviseren.

Vanaf het 4e kwartaal van 2012 kunt u het energielabel bij Fihuma aanvragen.Klik hier voor het nieuwsoverzicht.


 
LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 
  De Fihuma Groep, service voor bedrijven en particulieren
Fihuma BV | Stadionweg 27 | 3077 AN Rotterdam | Tel: 010-2921000 | Fax: 010-2921004 | E-mail: info@fihuma.nl

© Fihuma BV - Webdesign: Elise Design - Teksten: QSMO