Direct Contact
Tel: 010 - 29 21 000
E-mail: info@fihuma.nl


Fihuma Groep Rotterdam
Stadionweg 27
3077 AN Rotterdam

Fihuma Terwolde
Bandijk 46
7396 NC TerwoldeLaatste nieuws
maandag 31 juli
Bouwvak 2017

Lees verder »
 
dinsdag 14 maart
150 woningen in Monnickendam worden voorzien van isolatiechips

Lees verder »
 


Volg ons op Twitter
 
Groen label
Fihuma Groep
Fihuma

LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 

Artikel over Fihuma Bodemafsluiting op Dichtbij.nl

maandag 4 maart 2013

Fihuma Bodemafsluiting: kruipruimte-isolatie met schelpen en zand!

Lees hier het volledige artikel. 

Fihuma is opgericht in 1994 en is gevestigd aan de Stadionweg te Rotterdam, middenin de Randstad. Fihuma Bodemafsluiting is een onderdeel van de Fihuma Groep en is gespecialiseerd in het bestrijden van vocht, stank en koude in kruipruimtes en het aanbrengen van isolatie.

Kruipruimte-isolatie met schelpen en zand
“Wij brengen een zogenaamde kruipruimte-isolatie of bodemafsluiting aan in de kruipruimte, bestaande uit een laag schelpen, zand of korrels. Door het gebruik van deze isolerende producten wordt de kruipruimte droger, het leefklimaat comfortabeler en kan er worden bespaard op energiekosten”, aldus Eric Nijemanting, directeur/eigenaar van de Fihuma Groep. “Ook het verwijderen (opzuigen) van zand, schelpen en andere droge stoffen kunnen wij efficiënt en vakkundig voor u uitvoeren.” Lees hierover meer op de website www.fihuma.nl.

6% btw
De arbeidskosten van het energiebesparend isoleren van vloeren bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 6%-tarief. Eric Nijemanting: “Ook schelpisolatie valt in 2013 nog onder de regeling. De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde, dat is de warmteweerstand, van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen.”

Ophogen tuinen en terrassen
Fihuma Bodemafsluiting is tevens in te schakelen voor het ophogen van tuinen en terrassen. Eric Nijemanting vertelt: “Wij kunnen zand aanbrengen in geval van verzakkingen en als opvulling. Ook kunnen wij met onze blaasbulkwagens daksubstraat op daktuinen aanbrengen tot een hoogte van 20 meter.” Door de toepassing van speciale blaasbulkwagens of vacupresswagens kan het product (zand, schelpen, substraat, split) door middel van een zeer krachtige luchtstroom via slangen op elke plaats geblazen of gespoten worden. Het zandblazen of zandspuiten is een uitstekende methode om snel en gecontroleerd moeilijk bereikbare plaatsen volledig te bedekken onder een dikke laag schoon zand of schelpen.

Opvullen compartimenten
Door Fihuma Bodemafsluiting worden grote bodemafsluitingswerken uitgevoerd in onder andere de bouw en (petro)chemische industrie, zoals het opvullen van compartimenten als tunnels, rioolstelsels en geluidswallen. En Fihuma Bodemafsluiting is gespecialiseerd in het toepassen van drainage en aanleggen van HWA-riolering ter bestrijding van wateroverlast in kruipruimten.

De Fihuma Groep
Naast Fihuma Bodemafsluiting maken ook Fihuma BV en Fihuma Plus onderdeel uit van de Fihuma Groep. Fihuma BV is marktleider in Nederland in het zuigen en blazen van droge stoffen. Het leveren, transporteren en opbrengen van grind op daken als dakballast behoort tot de kerntaken. Fihuma Plus is gespecialiseerd in het aanbrengen van dakbestrating, het slopen van dakbedekking en het kubelen van grof grind.

Meer informatie
Op de website van de Fihuma Groep vindt u diverse informatie over de Fihuma-bedrijven, diensten, projecten, referenties, medewerkers, MVO-beleid, vacatures en nog veel meer. Wij zijn ook actief op Twitter en Facebook.

Door: Jettie Bourquin.

Fihuma Bodemafsluiting
Stadionweg 27
3077 AN Rotterdam
Tel. 010-2921005
info@fihuma.nl
www.fihuma.nlKlik hier voor het nieuwsoverzicht.


 
LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 
  De Fihuma Groep, service voor bedrijven en particulieren
Fihuma BV | Stadionweg 27 | 3077 AN Rotterdam | Tel: 010-2921000 | Fax: 010-2921004 | E-mail: info@fihuma.nl

© Fihuma BV - Webdesign: Elise Design - Teksten: QSMO