Direct Contact
Tel: 010 - 29 21 000
E-mail: info@fihuma.nl


Fihuma Groep Rotterdam
Stadionweg 27
3077 AN Rotterdam

Fihuma Terwolde
Bandijk 46
7396 NC TerwoldeLaatste nieuws
maandag 31 juli
Bouwvak 2017

Lees verder »
 
dinsdag 14 maart
150 woningen in Monnickendam worden voorzien van isolatiechips

Lees verder »
 


Volg ons op Twitter
 
Groen label
Fihuma Groep
Fihuma

LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 

Veel gebeurd in 20 jaar!

maandag 22 september 2014

“Met name de wagens zijn de afgelopen 20 jaar flink geëvolueerd.”

Dit jaar viert Fihuma haar twintigjarig jubileum. In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot Nederlands marktleider op het gebied van zuigen en blazen van droge stoffen.

“De methodiek en techniek van werken is niet zo gek veel veranderd, maar we hebben wel voorop gelopen voor wat betreft de technische ontwikkelingen van de wagens.”

Historie
Fihuma BV is in 1994 opgericht door onder andere de heer Henk Huijbers. Vanuit de vestigingen in Rotterdam en Terwolde verzorgt Fihuma sindsdien haar activiteiten; het zuigen en blazen van droge stoffen zoals zand, grof grind, korrels en schelpen. Maar ook materialen als staalgrit, ertsen, substraat, fijngemalen kurk, vliegas, lavagranulaat, houtsnippers of split kunnen verwerkt worden.

In 2004 is Fihuma samengegaan met Erik’s Zuig- en Blaastechniek van Eric Nijemanting, waardoor Fihuma op het gebied van opbrengen en afhalen van ballastgrind het grootste bedrijf van Nederland werd, met in totaal 12 gespecialiseerde drogestoffenwagens.

Uitbreiding van de werkzaamheden
In 1998 werd Fihuma Plus opgericht. Kerntaken van dit bedrijf zijn het slopen van alle soorten dakbedekking en dakisolatie, het leggen van daktegels en het aanbrengen van grof grind op daken.
Gezien de groeiende vraag naar het beter isoleren van woningen, was in 2007 ook de start van Fihuma Bodemafsluiting niet meer dan logisch. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het bestrijden van vocht, stank en koude in kruipruimtes door middel van het aanbrengen van isolatie.

Daarnaast werd gestart met HWE Professionals; gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling in de regio Rotterdam, Barendrecht en de Hoeksche Waard.

Fihuma Groep
Onder de Fihuma Groep scharen we anno 2014 Fihuma, Fihuma Plus en Fihuma Bodemafsluiting. De Fihuma Groep heeft 2 eigenaren; Eric Nijemanting (directeur) en Henk Huijbers. Met een vestiging in Rotterdam en een vestiging in Terwolde kan de Fihuma Groep klanten in geheel Nederland bedienen. Fihuma heeft alle mankracht, alle materialen, alle machines en alle kennis in huis om het werk op de juiste wijze uit te voeren. Van bodem tot dak; de specialist voor elk oppervlak!

Twintig jaar – wat is er veranderd?
In 20 jaar verandert er veel. Zo ook bij Fihuma. “We kunnen terugkijken op dynamische en turbulente jaren waarin veel gebeurd is. Fihuma is uitgegroeid van een tweemansbedrijf naar de MKB’er van nu met 12 drogestoffenwagens”, aldus oprichter Henk Huijbers.

“De methodiek en techniek van werken is niet zo gek veel veranderd, maar we hebben wel voorop gelopen voor wat betreft de technische ontwikkelingen van de wagens. Welke mede door ons zijn ontwikkeld en gebouwd. Bijvoorbeeld het omschakelen van wagens met 4 assen naar combinaties van trekker/oplegger, waardoor we meer volume konden verwerken. Dit is ook milieutechnisch gezien voordelig, want met 1 vracht kunnen we meer werkzaamheden verrichten (dus minder verplaatsingen).

Daarnaast is een belangrijke ontwikkeling de ingebruikname van sterke krachtbronnen om lucht te verplaatsen. Hiermee is het mogelijk om ook op grotere afstanden (tot 100 meter) te kunnen zuigen en blazen. Ook de regelgeving is gewijzigd. Door hier goed op in te spelen is Fihuma, na een vrij onstuimige beginperiode, verworden tot een gerenommeerd bedrijf.”

Duurzaamheid & veiligheid
Fihuma is toonaangevend en de grootste in deze specifieke branche. Hoe behoudt zij deze positie? “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook wij zijn ons hiervan bewust. Daarom kiezen we bijvoorbeeld voor goede recyclemethoden en blijven daarop ontwikkelen”, geeft directeur Eric Nijemanting aan. “Ook op het gebied van veiligheid is er veel gewijzigd. Voor ons staat veiligheid bovenaan en wij zorgen dus altijd dat we up-to-date zijn en blijven. Wij waren bijvoorbeeld het eerste bedrijf in de branche dat zich volledig VCA-certificeerde.”

Toekomst
De directie en medewerkers van Fihuma zitten nog vol ambities. Natuurlijk blijft het bedrijf zich de komende jaren verder ontwikkelen. In de afgelopen periode is het bedrijf vooral in de ‘breedte’ gegroeid en daarom is het een vanzelfsprekende stap om nu de verdieping op te zoeken. Kennis en vakmanschap zullen daardoor nóg belangrijker worden om optimale resultaten te verkrijgen.

Nijemanting en Huijbers: “We kunnen met trots terugkijken op de afgelopen twee decennia, en kijken met veel enthousiasme vooruit!”

Op donderdag 25 september 2014 wordt het jubileum feestelijk gevierd met genodigden.

Via de website, Facebook, Twitter en LinkedIn blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen van de Fihuma Groep.

Contactgegevens Fihuma
Stadionweg 27
3077 AN Rotterdam
Tel. 010-2921005
www.fihuma.nl
info@fihuma.nlKlik hier voor het nieuwsoverzicht.


 
LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 
  De Fihuma Groep, service voor bedrijven en particulieren
Fihuma BV | Stadionweg 27 | 3077 AN Rotterdam | Tel: 010-2921000 | Fax: 010-2921004 | E-mail: info@fihuma.nl

© Fihuma BV - Webdesign: Elise Design - Teksten: QSMO