Direct Contact
Tel: 010 - 29 21 000
E-mail: info@fihuma.nl


Fihuma Groep Rotterdam
Stadionweg 27
3077 AN Rotterdam

Fihuma Terwolde
Bandijk 46
7396 NC TerwoldeLaatste nieuws
maandag 31 juli
Bouwvak 2017

Lees verder »
 
dinsdag 14 maart
150 woningen in Monnickendam worden voorzien van isolatiechips

Lees verder »
 


Volg ons op Twitter
 
Groen label
Fihuma Groep
Fihuma

LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 

Wat is het energielabel?

Een energielabel laat zien hoe zuinig een woning is en wat er beter kan. Van de isolatie van dak, muren, vloer en ramen tot de energiezuinigheid van verwarmingsinstallaties. Belangrijke informatie, want een energiezuinig huis zorgt voor lagere energierekeningen en meer wooncomfort. Met dit energielabel wordt het extra aantrekkelijk te investeren in goede isolatie en zuinige installaties.

Het energielabel is sinds 1 januari 2008 verplicht bij verkoop en nieuwe verhuur van woningen en gebouwen zoals kantoren, winkels, scholen en ziekenhuizen. Het energielabel geeft informatie over mogelijke energiebesparende maatregelen in een gebouw. Een groen label (klassen A, B en C) kan een verkoper bovendien een hogere verkoopprijs opleveren en een snellere verkoop.

Verplicht definitief energielabel

Het definitief energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij de verkoop of verhuur en oplevering van woningen. Het label verschilt van het energielabel dat al sinds 2008 verplicht is. Woningeigenaren zonder energielabel kregen begin 2015 hun voorlopige energielabel thuisgestuurd. Het voorlopig energielabel heeft geen formele status. Het is een indicatie gebaseerd op al bekende gegevens, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar.

Per 1 januari 2015 ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) toe op de naleving van de energielabelplicht. Dit betekent dat de ILT gaat controleren of het energielabel is overhandigd bij de verkoop, een nieuwe verhuur of de oplevering van een gebouw. De verkoper riskeert anders een boete die kan oplopen tot maximaal € 405.

Aanvragen van een energielabel

Het energielabel geeft een aantal energiebesparende adviezen. U kunt een energielabel met maatwerkadvies aanvragen bij een gecertificeerde EPA-adviseur. Zoals bij Fihuma. Wij zijn gecertificeerd voor het afgeven van energielabels en maatwerkadviezen.

NB: Het voorlopig energielabel of huidig geregistreerd energielabel van een woning is te controleren via www.zoekuwenergielabel.nl.

Energieprestatie

Het energielabel laat de energieprestatie van een woning zien en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklasse loopt van A (weinig besparingsmogelijkheden) naar G (nog veel besparingsmogelijkheden). Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig. Dit is afgesproken in het Energieakkoord. Met het voorlopige energielabel kunnen marktpartijen aan woningeigenaren uitleggen hoe ze een huis energiezuiniger kunnen maken.

Voordelen energiebesparing

Een energiezuinig gebouw zorgt voor:

  • Een lagere energierekening
  • Waardestijging van uw huis/kantoor
  • Meer leefcomfort
  • Bescherming van het milieu
  • Besparingsmaatregelen en maatwerkadvies

 
LinkedIn Fihuma Facebook Fihuma LinkedIn Fihuma
 
  De Fihuma Groep, service voor bedrijven en particulieren
Fihuma BV | Stadionweg 27 | 3077 AN Rotterdam | Tel: 010-2921000 | Fax: 010-2921004 | E-mail: info@fihuma.nl

© Fihuma BV - Webdesign: Elise Design - Teksten: QSMO